Nieuws & media

Hoe wordt het plezier in lezen verknald?

Waarom lezen zo weinig jongeren én volwassenen? Hoe wordt ons plezier in lezen verknald? Arjen Lubach legt het uit:

Een filmpje niet alleen herkenbaar voor dyslectici, maar zij hebben er wel vaak het meeste last van en denken dan dat ze niet kunnen lezen. Niets is minder waar!

Wil jij het plezier in het lezen terug? Lees hier meer over snellezen.

Beter Leren door Bewegen!

Veel bewegen stimuleert het brein. Bepaalde kruiselingse bewegingen bevorderen bijvoorbeeld de samenwerking tussen de linker- en de rechterhersenhelft. Er zijn verschillende manieren van begeleiding en behandeling van conceptueel denkende kinderen en volwassenen met leer- en/of stressproblemen die het lichaam als beginpunt hebben. Deze zomer hebben we twee podcasts opgenomen die daar over gaan. Elly Dienske vertelt over BrainGym, Silvia Sedoc over Cranio-Sacraaltherapie. Twee podcasts met twee zeer inspirerende en wijze vrouwen:

Lees hier ook onze nieuwste Nieuwsbrief met Nieuws over de Week van Dyslexie

Lezing 22 oktober 2020 via Zoom en op locatie

Lezing-Dyslexie-veel-mogelijkheden-kleinWil je meer weten over dyslexie en het conceptuele denken?  Wil je weten waarom faalangst conceptueel denkers dubbel treft? 

Meld je dan aan voor de Lezing op donderdagavond 22 oktober a.s. De lezing start om 19.30 uur. 

Je kunt de lezing Live bijwonen in Amsterdam of volgen via Zoom vanuit je stoel thuis.

Deze lezing is interessant voor alle conceptuele denkers, voor mensen die merken dat er mensen zijn die een andere logica hebben dan zijzelf en/of mensen met dyslexieADHDADDautismedyscalculie en/of hoogbegaafdheid.

Klik hier voor meer informatie over de lezing zelf.

Relatie-perikelen: Anders logisch denken! - Nieuwe Podcast

Dyslectici of conceptuele denkers hebben een andere logica dan lijndenkers en dat kan ook in relaties nog wel eens tot misverstanden en irritaties leiden. Daarnaast reageren mensen ook nogal eens vanuit oude pijnen of bepaalde verwachtingen op elkaar. Hoe ga je daar mee om of los je dat op? Gertrudie en Sjan diepen het thema relaties nog verder uit en schuwen niet hun eigen relatie daarin als voorbeeld te nemen.

Verspil nooit een goede crisis!

Hoe zorg je ervoor dat een crisissituatie in je voordeel gaat werken? Sjan en Gertrudie vertellen hierover in deze zeer persoonlijke podcast:

Sinds de vakantie in Azië heeft Sjan ernstige reuma-verschijnselen. “Stress” zegt de één, “Prednison slikken” zegt de ander. Dan komt ook nog de corona-crisis opzetten en worden veel bedrijven plat gelegd. Stress en paniek alom. Hoe ga je daarmee om? Wat kan zo’n periode in je leven van je vragen en wat heeft het je te bieden? Wat doet stress met je brein en wat doet ontspanning met je brein? Sjan en Gertrudie gaan over al deze onderwerpen met elkaar in gesprek.

Lees ook onze nieuwste nieuwsbrief! Klik hier.

Breng je stress-niveau in balans! - Op een zondag in 2020

Een workshop met Henk Kooij, psycholoog.

17 mei gaat ivm de Corona-crisis niet door, maar meldt je vooral als je belangstelling hebt. Dan gaan we een nieuwe datum plannen.

 

  • Kom je regelmatig niet uit je woorden in spannende situaties? 
  • Heb je regelmatig last van stress? 
  • Voel je veel onrust in je lijf? 
  • Slaap je slecht of kom je regelmatig uitgeput thuis? 
  • Heb je soms of vaker problemen met je gezondheid die waarschijnlijk ook op het ervaren van stress terug te voeren zijn?

Dit zijn zo wat verschijnselen die met een aantal kleine praktische oefeningen flink te verminderen zijn. Oefeningen die worden gegeven in de workshop “Breng je stressniveau in balans!”

Spreekzingen

In deze workshop gaan we veel zingen. Zingen? Ja, zingen! Dat kan natuurlijk veel weerstand oproepen. Dat hadden wij ook de eerste keer. En wij hebben ook ervaren dat het helpt. Dus ook als je niet graag zingt of denkt dat je niet kan zingen, kan deze workshop jou helpen. Ervaring met stem of zang is niet nodig.

Heb je de podcast met Henk kooij al beluisterd?

Aanmelding: Via email of via het contactformulier.

Dyslexie 360

Dyslexie-360Geen mooier moment om dit nieuwe en positieve boek te lanceren dan tijdens de DAG VAN DYSLEXIE van 5 oktober 2019 jl. Een dag die zelf ook mooi, inspirerend en positief was.
Rod Nicolson, wetenschapper en de auteur van Positive Dyslexia, was erbij om zijn in het Nederlands bewerkte boek te helpen lanceren. Nel Hofmeester heeft in samenwerking met Irene Besnaard-van Baaren en Kees van den Bos de vertaling en bewerking gerealiseerd omdat zij in Positive Dyslexia lazen wat zij al vele jaren, werkend met dyslectici, zagen: naast de negatieve symptomen ook positieve en aantoonbare kwaliteiten van dyslectici. Roderick Nicolson onderbouwde dit met eigen wetenschappelijke onderzoeken, aangevuld met andere (grootschalige) onderzoeken. Dyslexie360 geeft een totaalbeeld van dyslexie in al zijn aspecten: de zwakke en de sterke kanten, de belangrijke rol van het onderwijs en de invloed van dyslexie in de levensloop. We zijn enorm trots op Nel en haar team dat dit belangrijke boek nu ook in het Nederlands te lezen is.

Wil je het boek bestellen? Klik hier.

Dyslexie als Kans!

Dyslexie-als-kansEindelijk is het vertaald: het baanbrekende boek van Eide en Eide dat in hetzelfde jaar is uitgekomen als ons tweede boek "Dyslexie: stoornis of intelligentie!" en eenzelfde visie op dyslexie presenteert! Onder de titel "Dyslexie als kans" heeft de HOI Foundation dit boek laten vertalen, een boek dat is geschreven door twee neurowetenschappers die jarenlang onderzoek hebben gedaan naar dyslexie. Ze laten zien hoe dyslecten cognitieve eigenschappen hebben die juist vele kansen kunnen bieden. 

Bestel het door hier te klikken.

Door de website meer rust en begrip

praktijkveerhaalOp 15 juni werd dit bericht op onze Facebook pagina geplaatst:

"Ik wil graag mijn waardering uiten voor jullie geweldige werk.
Sinds 3 weken ben ik er, dank zij deze site, achter gekomen dat ik dyslexie heb. Ik ben nu 60 jaar en heb mijn hele leven geworsteld met de verschillen die mijn manier van denken met zich mee brengt. Nooit begrepen. Het verhaal van mijn leven te lezen en te zien in de brochure en de filmpjes van Sjan waren een echte openbaring en heeft me begrip en rust gegeven.
Dank jullie wel. Hartelijke groet, Chiel"

Nieuwe website voor ALLE conceptuele denkers


Dyslexie-conceptueel-denken.jpgVoor alle conceptuele denkers, met of zonder label, hebben wij een nieuwe website: www.geniaaloprechts.nl. Een website vol informatie, filmpjes en een nieuw trainings- en coachaanbod. Dus of je nu ADHD, ADD, dyscalculie, autisme heeft of hoogbegaafd bent of gewoon een conceptueel denker zonder label, dan is deze website speciaal voor jou gemaakt. 

Nieuw record snellezen: 3460 woorden per minuut!

Einstein-fiets-dyslexie-mindmappen-stift-plaatjeAl na 1,5 uur oefenen tijdens een coachgesprek "Effectief werken met dyslexie" heeft een 54-jarige directeur van een intermationaal bedrijf ons laatste record snellezen gebroken. Zijn beginsnelheid was 288 woorden per minuut. Dit is de gemiddelde leessnelheid. Zijn eindsnelheid ligt nu op 3460 woorden per minuut. Dat is 13 keer zo snel. Hij kon van de gelezen tekst 4 keer zoveel navertellen als in het begin. Zo zie je maar dat ook als je al wat ouder bent, de hersenen nog heel flexibel zijn.

Lees hier meer over snellezen.

Engels boek nu ook in Kindle editon!

De vertaling van ons tweede boek "Dyslexie: stoornis of intelligentie!" is nu verkrijgbaar bij Amazon! Het boek heeft een nieuwe titel gekregen: "Move Forward with Dyslexia!
Dismiss the label, dissolve fear of failure, discover your intelligence, deserve success."

Sinds eind maart 2016 is het boek nu ook als E-book verkrijgbaar in de Kindle edition van Amazon! Hier zijn we heel trots op.