Nieuws & media

Hoe blijf je kalm in Corona-tijd!

Of je het wilt of niet, het Corona-virus beïnvloedt ons allemaal! Als je het virus niet zelf krijgt, dan is het wel in de media-gekte eromheen en alle maatregelen die ons leven inperken. Ook wij denken daarin een aantal goede tips voor jou te hebben :) met antwoorden op vragen als:

  • Hoe blijf je kalm?
  • Wat kun je doen om niet gek te worden van het thuiszitten of harde werken?
  • Hoe ga je om met het idee dat je "niet meer in control" bent?
  • etc.

We hebben daar een hele nieuwsbrief over geschreven. Klik hier.

Op de website van Gertrudie Boersen vind je ook een heel prettige klankmeditatie die je kunt beluisteren. Zij duurt slechts 12 minuten en kan je helpen om in verbinding met je vertrouwen en je liefde te blijven in deze roerige tijd.

Je kunt natuurlijk ook op het play icoon ► klikken om haar hier te beluisteren.

Dyslectische Thuisles - Overleven in Corona-tijd

Ingezonden stuk: een verslag van een dag thuiszitten door Elizabeth Manders (neurodiversiteitscoach)

Vandaag zijn we begonnen met de online schoollessen thuis. 

08.50: 2 jongens zitten gretig klaar om hun juffen en meesters weer te zien. Manlief heeft alles klaargezet. Ieder een plekje en een schermpje. Gelukkig hebben we gelijk verbinding. Op de klassen-Whatsappgroep zitten al veel ouders te foeteren dat hij niet werkt. Waar is de inlogcode? Welk programma? Welke pagina's? enz... Bij ons gaat het dus tot nu toe voorspoedig. Behendig gaat mijn 8-jarige groep-vijf-er aan de slag. Hij snapt helemaal wat de bedoeling is en kent de weg in de digitale schoolomgeving en klikt erop los. "Kijk mam...., dit en dat, cool een challange".

Lezing 9 juni 2020 in Amsterdam

Lezing-Dyslexie-veel-mogelijkheden-kleinWil je meer weten over dyslexie of het conceptuele denken? Wil je kennis maken met wat dyslexie méér is dan problemen hebben met lezen en schrijven? Wil je weten waarom faalangst conceptueel denkers dubbel treft? 

Kom dan dinsdagavond 9 juni a.s. naar onze lezing op ons kantoor in Amsterdam. De lezing start om 19.30 uur.

Deze lezing is ook interessant voor mensen met ADHDADDautismedyscalculie en/of hoogbegaafdheid.

Klik hier voor meer informatie over de lezing zelf.

De lezing van 14 april is vanwege de Corona-crisis afgelast en verplaatst naar 9 juni.

Breng je stress-niveau in balans! - Op een zondag in 2020

Een workshop met Henk Kooij, psycholoog.

17 mei gaat ivm de Corona-crisis niet door, maar meldt je vooral als je belangstelling hebt. Dan gaan we een nieuwe datum plannen.

 

  • Kom je regelmatig niet uit je woorden in spannende situaties? 
  • Heb je regelmatig last van stress? 
  • Voel je veel onrust in je lijf? 
  • Slaap je slecht of kom je regelmatig uitgeput thuis? 
  • Heb je soms of vaker problemen met je gezondheid die waarschijnlijk ook op het ervaren van stress terug te voeren zijn?

Dit zijn zo wat verschijnselen die met een aantal kleine praktische oefeningen flink te verminderen zijn. Oefeningen die worden gegeven in de workshop “Breng je stressniveau in balans!”

Spreekzingen

In deze workshop gaan we veel zingen. Zingen? Ja, zingen! Dat kan natuurlijk veel weerstand oproepen. Dat hadden wij ook de eerste keer. En wij hebben ook ervaren dat het helpt. Dus ook als je niet graag zingt of denkt dat je niet kan zingen, kan deze workshop jou helpen. Ervaring met stem of zang is niet nodig.

Heb je de podcast met Henk kooij al beluisterd?

Aanmelding: Via email of via het contactformulier.

Dyslexie 360

Dyslexie-360Geen mooier moment om dit nieuwe en positieve boek te lanceren dan tijdens de DAG VAN DYSLEXIE van 5 oktober 2019 jl. Een dag die zelf ook mooi, inspirerend en positief was.
Rod Nicolson, wetenschapper en de auteur van Positive Dyslexia, was erbij om zijn in het Nederlands bewerkte boek te helpen lanceren. Nel Hofmeester heeft in samenwerking met Irene Besnaard-van Baaren en Kees van den Bos de vertaling en bewerking gerealiseerd omdat zij in Positive Dyslexia lazen wat zij al vele jaren, werkend met dyslectici, zagen: naast de negatieve symptomen ook positieve en aantoonbare kwaliteiten van dyslectici. Roderick Nicolson onderbouwde dit met eigen wetenschappelijke onderzoeken, aangevuld met andere (grootschalige) onderzoeken. Dyslexie360 geeft een totaalbeeld van dyslexie in al zijn aspecten: de zwakke en de sterke kanten, de belangrijke rol van het onderwijs en de invloed van dyslexie in de levensloop. We zijn enorm trots op Nel en haar team dat dit belangrijke boek nu ook in het Nederlands te lezen is.

Wil je het boek bestellen? Klik hier.

Dyslexie als Kans!

Dyslexie-als-kansEindelijk is het vertaald: het baanbrekende boek van Eide en Eide dat in hetzelfde jaar is uitgekomen als ons tweede boek "Dyslexie: stoornis of intelligentie!" en eenzelfde visie op dyslexie presenteert! Onder de titel "Dyslexie als kans" heeft de HOI Foundation dit boek laten vertalen, een boek dat is geschreven door twee neurowetenschappers die jarenlang onderzoek hebben gedaan naar dyslexie. Ze laten zien hoe dyslecten cognitieve eigenschappen hebben die juist vele kansen kunnen bieden. 

Bestel het door hier te klikken.

Podcasts over mensen met dyslexie en andere conceptuele denkers

Sommige mensen vinden al die lappen tekst op onze websites maar niks. Daar hebben we nu wat voor: Podcasts! Luister bijvoorbeeld naar onderstaande podcast - een interview met dyslectisch onderneemster Nadia - door op het "play'-icoon te klikken.

 

Luister bijvoorbeeld naar interviews met Sjan Verhoeven of naar de podcasts waarin Sjan Verhoeven zelf mensen met dyslexie, ADHD, ADD, autisme, dyscalculie en/of hoogbegaafdheid interviewt onder de titel "Wat is jouw verhaal?"

Elke maand publiceren we een nieuwe podcast op ons Soundcloudkanaal. Speciaal voor jou en helemaal gratis!

Klik hier om naar ons eigen Soundcloud-kanaal te gaan en beluister ze daar. Of luister ze af via Twitter. Meer weten over podcasts zelf en ons project, klik hier.

Door de website meer rust en begrip

praktijkveerhaalOp 15 juni werd dit bericht op onze Facebook pagina geplaatst:

"Ik wil graag mijn waardering uiten voor jullie geweldige werk.
Sinds 3 weken ben ik er, dank zij deze site, achter gekomen dat ik dyslexie heb. Ik ben nu 60 jaar en heb mijn hele leven geworsteld met de verschillen die mijn manier van denken met zich mee brengt. Nooit begrepen. Het verhaal van mijn leven te lezen en te zien in de brochure en de filmpjes van Sjan waren een echte openbaring en heeft me begrip en rust gegeven.
Dank jullie wel. Hartelijke groet, Chiel"

Nieuwe website voor ALLE conceptuele denkers


Dyslexie-conceptueel-denken.jpgVoor alle conceptuele denkers, met of zonder label, hebben wij een nieuwe website: www.geniaaloprechts.nl. Een website vol informatie, filmpjes en een nieuw trainings- en coachaanbod. Dus of je nu ADHD, ADD, dyscalculie, autisme heeft of hoogbegaafd bent of gewoon een conceptueel denker zonder label, dan is deze website speciaal voor jou gemaakt. 

Nieuw record snellezen: 3460 woorden per minuut!

Einstein-fiets-dyslexie-mindmappen-stift-plaatjeAl na 1,5 uur oefenen tijdens een coachgesprek "Effectief werken met dyslexie" heeft een 54-jarige directeur van een intermationaal bedrijf ons laatste record snellezen gebroken. Zijn beginsnelheid was 288 woorden per minuut. Dit is de gemiddelde leessnelheid. Zijn eindsnelheid ligt nu op 3460 woorden per minuut. Dat is 13 keer zo snel. Hij kon van de gelezen tekst 4 keer zoveel navertellen als in het begin. Zo zie je maar dat ook als je al wat ouder bent, de hersenen nog heel flexibel zijn.

Lees hier meer over snellezen.

Engels boek nu ook in Kindle editon!

De vertaling van ons tweede boek "Dyslexie: stoornis of intelligentie!" is nu verkrijgbaar bij Amazon! Het boek heeft een nieuwe titel gekregen: "Move Forward with Dyslexia!
Dismiss the label, dissolve fear of failure, discover your intelligence, deserve success."

Sinds eind maart 2016 is het boek nu ook als E-book verkrijgbaar in de Kindle edition van Amazon! Hier zijn we heel trots op.