Nieuws & media

Vanaf 5 februari is 2019 het Jaar van het Varken!

kerstvarkenHet Varken is het laatste dier in de Chinese dierenriem en daarom wordt 2019 een jaar van eindes en een tijd om dingen tot voltooiing te brengen in plaats van een nieuw begin. 

Het Varken is tolerant, sensueel, geestdriftig, sympathiek en waarheidsgetrouw. Een Varken is een vredesstichter, handhaaft orde en gezag en gelooft in gerechtigheid. 2019 heeft dus veel goede dingen voor een ieder in petto. Zorg wel dat je in de drukte van alle dag je eigen gezin niet vergeet, anders kan je van hen vervreemden.

De tijd dat dingen eindigen kan gepaard gaan met verzet, strijd en het vrijkomen van geheime informatie en corruptie. Juist in dit jaar is het belangrijk om je eigen verantwoordelijkheid te nemen, niemand anders de schuld te geven (ook jezelf niet!) en goed voor jezelf en je naasten te zorgen. 

Dynamika wenst je een Sprankelend 2019 vol Liefde en Licht! 

Lezing 14 februari in Amsterdam

Wil je meer weten over dyslexie of het conceptuele denken? Wil je kennis maken met wat dyslexie méér is dan problemen hebben met lezen en schrijven? Wil je weten waarom faalangst conceptueel denkers dubbel treft? 

Kom dan donderdagavond 14 februari a.s. naar onze lezing op ons kantoor in Amsterdam. De lezing start om 19.30 uur.

Deze lezing is ook interessant voor mensen met ADHDADDautismedyscalculie en/of hoogbegaafdheid.

Klik hier voor meer informatie over de lezing zelf.

Podcasts over mensen met dyslexie en andere conceptuele denkers

Sommige mensen vinden al die lappen tekst op onze websites maar niks. Daar hebben we nu wat voor: Podcasts! Luister bijvoorbeeld naar onderstaande podcast - een interview met dyslectisch onderneemster Nadia - door op het "play'-icoon te klikken.

 

Luister bijvoorbeeld naar interviews met Sjan Verhoeven of naar de podcasts waarin Sjan Verhoeven zelf mensen met dyslexie, ADHD, ADD, autisme, dyscalculie en/of hoogbegaafdheid interviewt onder de titel "Wat is jouw verhaal?"

Elke maand publiceren we een nieuwe podcast op ons Soundcloudkanaal. Speciaal voor jou en helemaal gratis!

Klik hier om naar ons eigen Soundcloud-kanaal te gaan en beluister ze daar. Of luister ze af via Twitter. Meer weten over podcasts zelf en ons project, klik hier.

Sjan is geridderd voor haar werk met volwassenen met dyslexie

Sjan-awarded-knight-2017Tijdens de lintjesregen van 2017 is Sjan Verhoeven benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg deze onderscheiding uit handen van Burgermeester Eberhard van der Laan voor haar onvermoeibare kracht in het willen bereiken en helpen van volwassenen met dyslexie. "Aan uw daadkracht ontleent de doelgroep heel veel steun. Het geeft hen zelfvertrouwen en praktische handvatten. Misschien nog wel belangrijker: u helpt daarmee het emancipatieproces van mensen met dyslexie op gang te krijgen zodat dyslexie niet langer als een stoornis wordt aangemerkt", aldus van der Laan. Sjans innovatieve werk als trainer en coach, haar vrijwilligerswerk bij de Vereniging Impuls & Woordblind en Het Amsterdams Lyceum, het schrijven van twee boeken over dyslexie, het organiseren van expertmeetings en het houden van lezingen in binnen- en buitenland hebben tot deze onderscheiding geleid. (Op de foto staat Sjan in het rood - foto gemaakt door Jitske Schols.)

Door de website meer rust en begrip

praktijkveerhaalOp 15 juni werd dit bericht op onze Facebook pagina geplaatst:

"Ik wil graag mijn waardering uiten voor jullie geweldige werk.
Sinds 3 weken ben ik er, dank zij deze site, achter gekomen dat ik dyslexie heb. Ik ben nu 60 jaar en heb mijn hele leven geworsteld met de verschillen die mijn manier van denken met zich mee brengt. Nooit begrepen. Het verhaal van mijn leven te lezen en te zien in de brochure en de filmpjes van Sjan waren een echte openbaring en heeft me begrip en rust gegeven.
Dank jullie wel. Hartelijke groet, Chiel"

Nieuwe website voor ALLE conceptuele denkers


Dyslexie-conceptueel-denken.jpgVoor alle conceptuele denkers, met of zonder label, hebben wij een nieuwe website: www.geniaaloprechts.nl. Een website vol informatie, filmpjes en een nieuw trainings- en coachaanbod. Dus of je nu ADHD, ADD, dyscalculie, autisme heeft of hoogbegaafd bent of gewoon een conceptueel denker zonder label, dan is deze website speciaal voor jou gemaakt. 

Nieuw record snellezen: 3460 woorden per minuut!

Einstein-fiets-dyslexie-mindmappen-stift-plaatjeAl na 1,5 uur oefenen tijdens een coachgesprek "Effectief werken met dyslexie" heeft een 54-jarige directeur van een intermationaal bedrijf ons laatste record snellezen gebroken. Zijn beginsnelheid was 288 woorden per minuut. Dit is de gemiddelde leessnelheid. Zijn eindsnelheid ligt nu op 3460 woorden per minuut. Dat is 13 keer zo snel. Hij kon van de gelezen tekst 4 keer zoveel navertellen als in het begin. Zo zie je maar dat ook als je al wat ouder bent, de hersenen nog heel flexibel zijn.

Engels boek nu ook in Kindle editon!

De vertaling van ons tweede boek "Dyslexie: stoornis of intelligentie!" is nu verkrijgbaar bij Amazon! Het boek heeft een nieuwe titel gekregen: "Move Forward with Dyslexia!
Dismiss the label, dissolve fear of failure, discover your intelligence, deserve success."

Sinds eind maart 2016 is het boek nu ook als E-book verkrijgbaar in de Kindle edition van Amazon! Hier zijn we heel trots op.