Nieuws & media

Steeds meer neurodiversiteitsnetwerken in organisaties.

Hoe zet je een netwerk voor neurodiverse mensen op en werkt dat? Stefan is voorzitter van zo'n netwerk en vertelt erover in deze podcast:

Podcast 81 Stefan

Netwerken als deze kunnen herkenning en erkenning bieden, gelegenheden om meer mensen zoals jij te ontmoeten, de mogelijkheid om tips en trucs uit te wisselen en meer.

Jan Anne heeft ook een netwerk opgericht binnen de Belastingdienst, luister zijn podcast hier.

Ook een grote internationale organisatie als Deloitte heeft een netwerk en zelfs eigen podcasts op hun YouTube kanaal. Luister die hier.

Wil je binnen jouw organisatie ook zo'n netwerk opzetten? Jan Anne en Stefan vinden het fijn om je nog meer tips te geven.

Praat jij vaak tegen jezelf?

innerlijke monoloog klein GWij zijn er zo aan gewend en vinden het zo normaal: een stem in je hoofd waarmee je tegen jezelf of anderen praat. Niet iets dat duidt op gek zijn, maar gewoon een van de vele uitingsvormen van onze gedachten. Het blijkt echter dat het merendeel van de mensen deze interne monoloog niet heeft!

Dynamika is verhuist per 1 januari 2024

Panamalaan

Helaas moesten wij gebouw Oostenburg verlaten omdat het helemaal gemoderniseerd en gerenoveerd gaat worden. Dat betekent dat wij per 1 januari onze intrek hebben genomen in het PanamaPaar aan de Panamalaan in Amsterdam, stadsgedeelte Zeeburg. Overigens ook een heel fijn gebouw om in te werken!

De ontvangst is in unit 6C op de 2e verdieping, waar Gertrudie en Annelies hun werkplek hebben. 

Sjan werkt in unit 8F op de 4e verdieping

Het pand is goed bereikbaar met de auto en het OV. Bus 22 en tram 14 stoppen vlakbij. Ook Station Muiderpoort (1km), en iets verder weg Amsterdam Centraal Station (3,3 km), zijn op loopafstand. We hopen je snel in ons nieuwe kantoor te mogen ontvangen!

Help je kinderen door het schoolsysteem heen!

Huiswerk maken 2Ken je onze pagina over kinderen met dyslexie of andere labels al? Een pagina voor ouders én kinderen op onze andere website: www.geniaaloprechts.nl

Op deze pagina vind je veel tips en podcasts met tips over hoe je kinderen te begeleiden, wat belangrijk is voor ouders en kinderen om te weten en hoe je hen zo goed mogelijk door het schoolsysteem kunt loodsen.

Luister bijvoorbeeld ook de podcast van Mari An, een moeder die onze 4-daagse training heeft gevolgd, die haar kinderen nu alles over het conceptueel denken leert en hen studeertips geeft.

 

Kwaliteiten, verveling of intelligentietesten? Drie leuke podcasts!

Nieuwsbrief nov 2023

Luister onze nieuwste podcasts op SpotifySoundcloud of deze website. We hebben weer heel leuke onderwerpen voor je in petto:

76 - Gertrudie + Sjan 3 - Kwaliteiten - Executieve functies - Generalisten en specialisten 

We krijgen vaak de opmerking van met name mensen met AD(H)D dat hun executieve functies onder de maat zijn en de vraag of wij ze die aan kunnen leren. Luister in deze podcast naar de illusies en onwaarheden over deze functies en wat de ware talenten zijn van jou als conceptueel denker.

77 - Marzenka - Intelligentietesten - Werkgeheugen - Kwaliteiten - Dyslexiespecialist

Heb jij ook zoveel moeite met intelligentietesten of assessments maken? Ontdek waarom conceptueel denkers deze testen slechter maken en wat je daarbij kan helpen.

78 - Gertrudie en Sjan - Perfectionisme - Verveling - 300% zien - Vechten als overleving

Conceptueel denkers leggen vaak de lat hoog, geloven regelmatig niet dat het goed is wat zij doen of komen tot niets omdat een minder dan perfect resultaat niet goed genoeg is. Herken jij dat ook? Gertrudie en Sjan leggen uit hoe dat werkt en niet werkt.

Webinar 7 mei 2024 via Zoom

Lezing-Dyslexie-veel-mogelijkheden-kleinWil je meer weten over dyslexie en het conceptuele denken?  Wil je weten waarom faalangst conceptueel denkers dubbel treft? 

Meld je dan aan voor de Lezing op dinsdagavond 6 februari 2024. De lezing start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Het kost € 15,00 p.p. Mail ons. 

Je kunt de lezing bijwonen via Zoom vanuit je stoel thuis.

Deze lezing is interessant voor alle conceptuele denkers, voor mensen die merken dat er mensen zijn die een andere logica hebben dan zijzelf en/of mensen met dyslexieADHDADDautismedyscalculie en/of hoogbegaafdheid.

Klik hier voor meer informatie over de lezing zelf.

Nel Hofmeester tot Ridder benoemd tijdens Lintjesregen 2023

Ridder-NelNel Hofmeester heeft op 26 april 2023 jl., een hoge Koninklijke Onderscheiding gekregen. Zij mag zich nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Nel is in Nederland een icoon op het gebied van dyslexie, een nationale bekendheid, heeft 10 baanbrekende boeken over dit onderwerp geschreven en is maar liefst 47 jaar op dit gebied actief. 

GEFELICITEERD NEL !!!!!

... met deze welverdiende Koninklijke Onderscheiding! Wij hebben veel aan Nel te danken. Zij is een professional die weliswaar voor niet-dyslectische Nederlanders niet zo bekend is, maar die het wel verdient om in de spotlight te staan. 

concertgebouw nelSjan over Nel:

Nel heeft de ballen om tegen de gevestigde orde in te gaan. Daardoor wordt er nu veel positiever tegen dyslexie aangekeken en worden de kwaliteiten van dyslectici gezien. Ik vind Nel een liefdevolle, wijze, inspirerende en eigengereide vrouw die mij heeft geïnspireerd om mijn werk te gaan doen. Zonder Nel zou Dynamika er niet zijn. 

Stop met die reken- en taaltoets!

Geen starterskwalificatieDe krapte op de arbeidsmarkt is nog nooit zo groot geweest. Een immens probleem, dat vraagt om creatieve en fundamentele oplossingen. Wat ons betreft is dit er één: stop met de verplichte taal- en rekentoetsen in het mbo! Die treffen volgens ons vooral neurodiverse mensen. Studenten met bijvoorbeeld dyscalculie of dyslexie, die hierop stuklopen en zonder diploma van school gaan. Dat zijn er elk jaar bijna 25.000!!!! Daar gaat je talentvolle werknemer…

Lees meer.

Dit artikel staat in het novembernummer van het Impuls & Woortblind Magazine.

Je examens voorbereiden met video's - Kortingactie!!

DigistudiesDigistudies is een digitaal platform waar uitlegvideo’s op staan van álle examenonderwerpen van VMBO-T, HAVO en VWO.

Voor Dynamika heeft Micha Proper een speciale actie opgezet: een Gratis vak per leerling en korting voor andere nog aan te schaffen vakken.

  • Als je graag gebruik wilt maken van het gratis vak, neem dan even contact op met micha@digistudies.nl, hij maakt met alle plezier een account voor je aan.
  • Als je gebruik wil maken van korting op andere vakken, vul dan de kortingscode “dynamika” in bij het betaalproces op digistudies.nl en krijg 25% korting!!

Ken je onze nieuwe blog al: Hoe bestaat het!?

Sjan VerhoevenDegenen die Sjan kennen weten dat ze zich nogal eens over dingen kan opwinden. Dat resulteert in een nieuwe blog van Sjan: Hoe bestaat het!? We hebben daar een aparte pagina op onze website voor ingericht. Lees hier wat Sjan zo aan het hart gaat.

Hoe wordt het plezier in lezen verknald?

Waarom lezen zo weinig jongeren én volwassenen? Hoe wordt ons plezier in lezen verknald? Arjen Lubach legt het uit:

Een filmpje niet alleen herkenbaar voor dyslectici, maar zij hebben er wel vaak het meeste last van en denken dan dat ze niet kunnen lezen. Niets is minder waar!

Wil jij het plezier in het lezen terug? Lees hier meer over snellezen.

Nieuw record snellezen: 3460 woorden per minuut!

Einstein-fiets-dyslexie-mindmappen-stift-plaatjeAl na 1,5 uur oefenen tijdens een coachgesprek "Effectief werken met dyslexie" heeft een 54-jarige directeur van een intermationaal bedrijf ons laatste record snellezen gebroken. Zijn beginsnelheid was 288 woorden per minuut. Dit is de gemiddelde leessnelheid. Zijn eindsnelheid ligt nu op 3460 woorden per minuut. Dat is 13 keer zo snel. Hij kon van de gelezen tekst 4 keer zoveel navertellen als in het begin. Zo zie je maar dat ook als je al wat ouder bent, de hersenen nog heel flexibel zijn.

Lees hier meer over snellezen.

Engels boek nu ook in Kindle editon!

De vertaling van ons tweede boek "Dyslexie: stoornis of intelligentie!" is nu verkrijgbaar bij Amazon! Het boek heeft een nieuwe titel gekregen: "Move Forward with Dyslexia!
Dismiss the label, dissolve fear of failure, discover your intelligence, deserve success."

Sinds eind maart 2016 is het boek nu ook als E-book verkrijgbaar in de Kindle edition van Amazon! Hier zijn we heel trots op.