Nieuws & media

Nel Hofmeester tot Ridder benoemd tijdens Lintjesregen 2023

Ridder-NelNel Hofmeester heeft op 26 april 2023 jl., een hoge Koninklijke Onderscheiding gekregen. Zij mag zich nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Nel is in Nederland een icoon op het gebied van dyslexie, een nationale bekendheid, heeft 10 baanbrekende boeken over dit onderwerp geschreven en is maar liefst 47 jaar op dit gebied actief. 

GEFELICITEERD NEL !!!!!

... met deze welverdiende Koninklijke Onderscheiding! Wij hebben veel aan Nel te danken. Zij is een professional die weliswaar voor niet-dyslectische Nederlanders niet zo bekend is, maar die het wel verdient om in de spotlight te staan. 

concertgebouw nelSjan over Nel:

Nel heeft de ballen om tegen de gevestigde orde in te gaan. Daardoor wordt er nu veel positiever tegen dyslexie aangekeken en worden de kwaliteiten van dyslectici gezien. Ik vind Nel een liefdevolle, wijze, inspirerende en eigengereide vrouw die mij heeft geïnspireerd om mijn werk te gaan doen. Zonder Nel zou Dynamika er niet zijn. 

Tips of Effectiever te Werken of te Studeren - Nieuwsbrief maart 2023

We hebben weer een nieuwe nieuwsbrief met luistertips voor podcasts, een kortingsactie en nog veel meer. Veel leesplezier!
Klik hier!

Nieuwsbrief maart 2023
 

Podcast 70: Over de ogen en het kijken van conceptueel denkers

80% van onze energie gaat naar de ogen! Die werken dus heel hard en neuro-optometrist Hans de Bruijn doet er als alles aan om ze in optimale conditie te houden. Als kinderen problemen met hun ogen hebben, worden ze daar vaak heel onzeker van. Hans werkt veel met conceptueel denkers en ziet bij hen weer andere dingen dan bij lijndenkers. Ogen zijn ook wel de spiegels van de hersenen, zou je kunnen zeggen als je Hans hoort praten. Andere hersenen betekent ook anders kijken en andere problemen die het best zo vroeg mogelijk opgespoord kunnen worden. Een gesprek over prismabrillen, kleurenbrillen, oogoefeningen en veel tips.

Klik hieronder op het play icoon ► om zijn podcast te beluisteren. 

 

Meer over Hans de Bruijn en zijn werk: www.oogmetriehaarlem.nl in Haarlem of Hoofddorp.

Luister onze podcasts op ons Soundcloud-kanaal. Je kunt ze ook beluisteren op SpotifyI-Tunesonze website of via Twitter!

Webinar 12 september 2023 via Zoom

Lezing-Dyslexie-veel-mogelijkheden-kleinWil je meer weten over dyslexie en het conceptuele denken?  Wil je weten waarom faalangst conceptueel denkers dubbel treft? 

Meld je dan aan voor de Lezing op dinsdagavond 12 september 2023. De lezing start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Het kost € 10,00 p.p. Mail ons. 

Je kunt de lezing bijwonen via Zoom vanuit je stoel thuis.

Deze lezing is interessant voor alle conceptuele denkers, voor mensen die merken dat er mensen zijn die een andere logica hebben dan zijzelf en/of mensen met dyslexieADHDADDautismedyscalculie en/of hoogbegaafdheid.

Klik hier voor meer informatie over de lezing zelf.

Stop met die reken- en taaltoets!

Geen starterskwalificatieDe krapte op de arbeidsmarkt is nog nooit zo groot geweest. Een immens probleem, dat vraagt om creatieve en fundamentele oplossingen. Wat ons betreft is dit er één: stop met de verplichte taal- en rekentoetsen in het mbo! Die treffen volgens ons vooral neurodiverse mensen. Studenten met bijvoorbeeld dyscalculie of dyslexie, die hierop stuklopen en zonder diploma van school gaan. Dat zijn er elk jaar bijna 25.000!!!! Daar gaat je talentvolle werknemer…

Lees meer.

Dit artikel staat in het novembernummer van het Impuls & Woortblind Magazine.

Je examens voorbereiden met video's - Kortingactie!!

DigistudiesDigistudies is een digitaal platform waar uitlegvideo’s op staan van álle examenonderwerpen van VMBO-T, HAVO en VWO.

Voor Dynamika heeft Micha Proper een speciale actie opgezet: een Gratis vak per leerling en korting voor andere nog aan te schaffen vakken.

  • Als je graag gebruik wilt maken van het gratis vak, neem dan even contact op met micha@digistudies.nl, hij maakt met alle plezier een account voor je aan.
  • Als je gebruik wil maken van korting op andere vakken, vul dan de kortingscode “dynamika” in bij het betaalproces op digistudies.nl en krijg 25% korting!!

Podcast over autisme!

Tamara noemt zichzelf een extraverte autist, d.w.z. dat ze erg direct is en de dingen benoemt die ze ziet en ervaart. Dat vinden mensen vaak ongemakkelijk. Sociaal gewenst gedrag is voor haar een show opvoeren die haar niet ligt. Door haar autisme kijkt ze veel zwart-witter naar de wereld. 

Daarnaast is ze hooggevoelig en dat zorgt regelmatig voor stress. Stress omdat ze er op de basis- en middelbare school niet tussen paste. Tamara vertelt er open over en geeft trucjes.

Beluister meer podcasts op deze pagina, ons Soundcloud-kanaal, op I-Tunes, via Twitter of Spotify!

Meer weten over autisme? Klik hier!

Ken je onze nieuwe blog al: Hoe bestaat het!?

Sjan VerhoevenDegenen die Sjan kennen weten dat ze zich nogal eens over dingen kan opwinden. Dat resulteert in een nieuwe blog van Sjan: Hoe bestaat het!? We hebben daar een aparte pagina op onze website voor ingericht. Lees hier wat Sjan zo aan het hart gaat.

Dyslectische kinderen met migratieachtergrond achtergesteld!

In een schokkend onderzoek heeft Machil Deinum aangetoond dat dyslexie bij kinderen met een migratie-achtergrond nauwelijks wordt ontdekt. Daardoor krijgen zij ook niet de begeleiding die nodig is. 

In onze meeste recente podcast - nummer 56 - kan Gül  precies vertellen wat het verschil is tussen het hebben van dyslexie of een taalachterstand. Als vrouw met een migratie-achtergrond is haar dyslexie vroeger nooit gezien. Gül is van Turkse afkomst en heeft 40 jaar moeten vechten om te komen waar ze nu is. Haar verhaal is een mooie aanvulling op de podcast van Machil. Luister hier zijn podcast:

Machil is zelf ook dyslectisch en heeft zich door het schoolsysteem heen geworsteld. Het heeft zijn blik op het onderwijs voorgoed veranderd. Nu werkt hij er zelf in en is nauw verbonden met Studeren Plus: een programma dat moet zorgen voor inclusief onderwijs, diversiteit dus!

Klik hier om zijn onderzoek te lezen! Klik hier voor zijn reactie op uitspraken van Anna Bosman.

Hoe wordt het plezier in lezen verknald?

Waarom lezen zo weinig jongeren én volwassenen? Hoe wordt ons plezier in lezen verknald? Arjen Lubach legt het uit:

Een filmpje niet alleen herkenbaar voor dyslectici, maar zij hebben er wel vaak het meeste last van en denken dan dat ze niet kunnen lezen. Niets is minder waar!

Wil jij het plezier in het lezen terug? Lees hier meer over snellezen.

Nieuw record snellezen: 3460 woorden per minuut!

Einstein-fiets-dyslexie-mindmappen-stift-plaatjeAl na 1,5 uur oefenen tijdens een coachgesprek "Effectief werken met dyslexie" heeft een 54-jarige directeur van een intermationaal bedrijf ons laatste record snellezen gebroken. Zijn beginsnelheid was 288 woorden per minuut. Dit is de gemiddelde leessnelheid. Zijn eindsnelheid ligt nu op 3460 woorden per minuut. Dat is 13 keer zo snel. Hij kon van de gelezen tekst 4 keer zoveel navertellen als in het begin. Zo zie je maar dat ook als je al wat ouder bent, de hersenen nog heel flexibel zijn.

Lees hier meer over snellezen.

Engels boek nu ook in Kindle editon!

De vertaling van ons tweede boek "Dyslexie: stoornis of intelligentie!" is nu verkrijgbaar bij Amazon! Het boek heeft een nieuwe titel gekregen: "Move Forward with Dyslexia!
Dismiss the label, dissolve fear of failure, discover your intelligence, deserve success."

Sinds eind maart 2016 is het boek nu ook als E-book verkrijgbaar in de Kindle edition van Amazon! Hier zijn we heel trots op.