Nieuws & media

Kom naar de Dag van de Dyslexie - 5 oktober

dag-van-de-dyslexie-2019De Dag van de Dyslexie wil dit jaar vooral de positieve kanten van dyslexie belichten met sprekers uit binnen- en buitenland! Zo komen bijvoorbeeld Emilio Guzman (cabaretier), Rod Nicolson (schrijver van boek: "Positive Dyslexia") , Dean Bragonier (oprichter van de NoticeAbility programma's op  basisscholen), Merijn Everaarts (oprichter en eigenaar van de Dopper en dyslectisch), Rinka van Zundert (expert Positieve Psychologie) en Mark Mieras (journalist en dyslectisch). Grote namen dus en dat maar voor 25 euro! Daarnaast zijn er nog vele workshops en doe-activiteiten, waaronder van Sjan Verhoeven. Kom ook! Kom met het hele gezin!

Klik hier om het programma te bekijken. Of meld je meteen aan!

Zing je stress-niveau in balans! - 13 oktober 2019

(Ervaring met stem of zang is niet nodig)

Een workshop met Henk Kooij, zangpsycholoog.

  • Kom je regelmatig niet uit je woorden in spannende situaties? 
  • Heb je regelmatig last van stress? 
  • Voel je veel onrust in je lijf? 
  • Slaap je slecht of kom je regelmatig uitgeput thuis? 
  • Heb je soms of vaker problemen met je gezondheid die waarschijnlijk ook op het ervaren van stress terug te voeren zijn?

Dit zijn zo wat verschijnselen die met een aantal kleine praktische oefeningen flink te verminderen zijn. Oefeningen die worden gegeven in de workshop “Zing je stressniveau in balans!”

Spreekzingen

Zingen? Ja, zingen! Ook als je niet graag zingt of denkt dat je niet kan zingen, kan deze workshop jou helpen.

Heb je de podcast met Henk kooij al beluisterd?

Aanmelding: Via email of via het contactformulier.

Dyslexie als Kans!

Dyslexie-als-kansEindelijk is het vertaald: het baanbrekende boek van Eide en Eide dat in hetzelfde jaar is uitgekomen als ons tweede boek "Dyslexie: stoornis of intelligentie!" en eenzelfde visie op dyslexie presenteert! Onder de titel "Dyslexie als kans" heeft de HOI Foundation dit boek laten vertalen, een boek dat is geschreven door twee neurowetenschappers die jarenlang onderzoek hebben gedaan naar dyslexie. Ze laten zien hoe dyslecten cognitieve eigenschappen hebben die juist vele kansen kunnen bieden. 

Bestel het door hier te klikken.

Lezing 12 november in Amsterdam

Lezing-Dyslexie-veel-mogelijkheden-kleinWil je meer weten over dyslexie of het conceptuele denken? Wil je kennis maken met wat dyslexie méér is dan problemen hebben met lezen en schrijven? Wil je weten waarom faalangst conceptueel denkers dubbel treft? 

Kom dan dinsdagavond 12 november a.s. naar onze lezing op ons kantoor in Amsterdam. De lezing start om 19.30 uur.

Deze lezing is ook interessant voor mensen met ADHDADDautismedyscalculie en/of hoogbegaafdheid.

Klik hier voor meer informatie over de lezing zelf.

Podcasts over mensen met dyslexie en andere conceptuele denkers

Sommige mensen vinden al die lappen tekst op onze websites maar niks. Daar hebben we nu wat voor: Podcasts! Luister bijvoorbeeld naar onderstaande podcast - een interview met dyslectisch onderneemster Nadia - door op het "play'-icoon te klikken.

 

Luister bijvoorbeeld naar interviews met Sjan Verhoeven of naar de podcasts waarin Sjan Verhoeven zelf mensen met dyslexie, ADHD, ADD, autisme, dyscalculie en/of hoogbegaafdheid interviewt onder de titel "Wat is jouw verhaal?"

Elke maand publiceren we een nieuwe podcast op ons Soundcloudkanaal. Speciaal voor jou en helemaal gratis!

Klik hier om naar ons eigen Soundcloud-kanaal te gaan en beluister ze daar. Of luister ze af via Twitter. Meer weten over podcasts zelf en ons project, klik hier.

Door de website meer rust en begrip

praktijkveerhaalOp 15 juni werd dit bericht op onze Facebook pagina geplaatst:

"Ik wil graag mijn waardering uiten voor jullie geweldige werk.
Sinds 3 weken ben ik er, dank zij deze site, achter gekomen dat ik dyslexie heb. Ik ben nu 60 jaar en heb mijn hele leven geworsteld met de verschillen die mijn manier van denken met zich mee brengt. Nooit begrepen. Het verhaal van mijn leven te lezen en te zien in de brochure en de filmpjes van Sjan waren een echte openbaring en heeft me begrip en rust gegeven.
Dank jullie wel. Hartelijke groet, Chiel"

Nieuwe website voor ALLE conceptuele denkers


Dyslexie-conceptueel-denken.jpgVoor alle conceptuele denkers, met of zonder label, hebben wij een nieuwe website: www.geniaaloprechts.nl. Een website vol informatie, filmpjes en een nieuw trainings- en coachaanbod. Dus of je nu ADHD, ADD, dyscalculie, autisme heeft of hoogbegaafd bent of gewoon een conceptueel denker zonder label, dan is deze website speciaal voor jou gemaakt. 

Nieuw record snellezen: 3460 woorden per minuut!

Einstein-fiets-dyslexie-mindmappen-stift-plaatjeAl na 1,5 uur oefenen tijdens een coachgesprek "Effectief werken met dyslexie" heeft een 54-jarige directeur van een intermationaal bedrijf ons laatste record snellezen gebroken. Zijn beginsnelheid was 288 woorden per minuut. Dit is de gemiddelde leessnelheid. Zijn eindsnelheid ligt nu op 3460 woorden per minuut. Dat is 13 keer zo snel. Hij kon van de gelezen tekst 4 keer zoveel navertellen als in het begin. Zo zie je maar dat ook als je al wat ouder bent, de hersenen nog heel flexibel zijn.

Engels boek nu ook in Kindle editon!

De vertaling van ons tweede boek "Dyslexie: stoornis of intelligentie!" is nu verkrijgbaar bij Amazon! Het boek heeft een nieuwe titel gekregen: "Move Forward with Dyslexia!
Dismiss the label, dissolve fear of failure, discover your intelligence, deserve success."

Sinds eind maart 2016 is het boek nu ook als E-book verkrijgbaar in de Kindle edition van Amazon! Hier zijn we heel trots op.