Artikelen

Wil je meer informatie over dyslexie, dyslexie in het werk of in je studie, onze visie op dyslexie en tips over hoe ermee om te gaan? Lees dan onderstaande artikelen.

Dynamika publiceert af en toe zelf artikelen. Er worden ook steeds meer artikelen over ons gepubliceerd. Daarnaast plaatsen we hier ook artikelen van collega's of professionals met eenzelfde of aanvullende visie op dyslexie. Allen zijn hieronder te vinden.

Dyslexie in het algemeen:‚Äč

Faalangst en dyslexie:

Dyslexie in het onderwijs:

  • Leer en presenteer in een vreemde taal met dyslexie. 2017: Artikel in "De Dura", tijdschrift over CranioSacraal Therapie, Meditatie en Human Nature. Leer in 12 stappen jezelf te presenteren in een vreemde taal en overwin daarbij je faalangst of prestatiedrang.
  • Dyslexie: stoornis of intelligentie. 2013: Artikel in "Bij de Les", een tijdschrift voor decanen en leerlingbegeleiders op middelbare scholen en geeft inzicht in dyslexie en een aantal praktische tips om te voorkomen dat dyslectische leerlingen vastlopen in een schoolsysteem dat niet past bij hun andere manier van informatie verwerken.
  • Leren lezen zonder buikpijn. 2013: Door Nel Hofmeester in het Tijdschrift van de Vereniging Woortblind, bewaarnummer 2.
  • Dyslexie wordt nog steeds onderschat! 2013: Artikel in het Onderwijsblad, dyslectici denken en communiceren anders, maar lang niet alle kinderen krijgen de hulp die ze nodig hebben, meent AOb-consulent Inke Wentink.
  • Pak taalonderwijs eens anders aan! 2013: Artikel in de Leeuwarder Courant, bij het huidige onderwijssysteem is de groei van het aantal kinderen met een ‘etiket’ voorlopig onvermijdelijk, zeggen Gertrudie Boersen en Sjan Verhoeven, auteurs van een boek over dyslexie. Het zit gewoon in het systeem besloten.

Over conceptueel denken / beelddenken:

  • Erken je kwaliteiten. 2014: Interview met Sjan Verhoeven door Nel Hofmeester in het Tijdschrift van de Vereniging Woortblind, bewaarnummer 2.
  • Beelddenken: normaler dan je denkt! 2014: We staan niet alleen in onze visie over een andere leer- en denkstijl van onder andere dyslectici. Dit artikel legt deze leerstijl goed uit en put daarin ook uit ons tweede boek.

Dyslexie en Cranio-sacraaltherapie:

Dynamika / Sjan Verhoeven in het zonnetje:

Recensies:

Solliciteren:

  • Beter niet in een rode bikini op LinkedIn: Sollicitatietips en een Stappenplan voor je LinkedIn profiel. Bron: NRC.NEXT resp. 13 juli 2016 en 13 januari 2016. Niet speciaal voor dyslectici, wel heel handig als je vooruit wilt in je carrière.