website element

Coaching 'Effectief werken met dyslexie'

Inhoud van de coaching:

Resultaten:

Aan het einde van de coaching:

 • leest men minimaal 2x sneller dan voorheen;
 • kan men beter communiceren en zichzelf beter presenteren, zodanig dat collega's hem/haar direct begrijpen;
 • heeft men handvatten om het werk of de studie beter te organiseren;
 • onthoudt en reproduceert men meer en sneller informatie dan voorheen;
 • kan men het schrijfwerk beter ordenen en gemakkelijker uitvoeren;
 • kent men de ins en outs van het mind-mappen;
 • ervaart men dyslexie niet langer als een obstakel;
 • kent men zijn/haar specifieke kwaliteiten als dyslecticus en weet hoe men deze gericht in zijn/haar werk en/of studie in kan zetten;
 • kan men het werk en/of de studie met meer zelfvertrouwen uitvoeren;
 • kan men zich beter concentreren.

Praktische informatie:

 • gesprekken van 1,5 uur of afspraak;
 • je kan alleen komen, maar je mag ook je partner of leidinggevende meenemen;
 • betalen: per gesprek of een heel traject van 12 gesprekken;
 • frequentie van gesprekken in overleg.

Meer info / aanmelden

Zij hebben het ook gedaan:

98% tevredenheid in onze coachtrajecten is het resultaat dat wij behalen en daar zijn we best trots op. Luister naar de verhalen van Elisabeth, Rob en hoor wat het hen heeft opgeleverd:

Je kunt deze podcasts luisteren door op het ► icoon te klikken. 

Reacties van deelnemers:

Student, 22 jaar, uit een e-mail:

Hoi Sjan, Ik kan jou heel goed nieuws vertellen! Ik heb mijn rijexamen E achter B met vlag en wimpel gehaald! Ik heb enorm veel baat gehad bij de coachsessie! Het extra zelfvertrouwen en de handvatten uit de sessie waren een grote steun! Ontzettend bedankt voor je hulp! Tot een volgende keer :)"

Verpleegkundige, 38 jaar:

Sinds ik de dingen vanuit mijn kracht aanpak, komen er allemaal leuke dingen op mijn pad en gaat het werk een stuk gemakkelijker. Ik wil je deze reactie geven om nogmaals te benadrukken dat we niet per definitie gehandicapt zijn of een stoornis hebben. Zodra je weet wat je waard bent wordt het leven een stuk eenvoudiger."

Adviseur in de financiële wereld, 32 jaar:

Na jarenlang tijdelijke contracten te hebben gehad, heb ik nu een vast contract. Mijn baas zei al snel na het coachtraject, dat ik in mijn schrijfwerk enorme stappen heb genomen. En dit zonder eindeloze taaltraining! Ik weet nu mijn dyslexie te benutten en dat geeft een hoop ruimte, ik werk minder hard en bereik meer."

Adviseur voor de overheid, 43 jaar:

Het heeft tijd gekost om alles wat ik geleerd heb een plek te geven met het gevolg dat er grootse veranderingen zijn geweest. Ik kan nu werkelijk mijn dyslexie inzetten in mijn werk. Voorheen stond het me veel meer in de weg. Ik heb veel in angst geleefd, nu weet ik waar het vandaan komt en heb ik geen last meer van paniekaanvallen. Het mindmappen is een geweldige manier om mijn gedachten te ordenen. Ik gebruik het altijd en overal. Na afloop van de coaching ging ik weer een opleiding doen en ook daar was het een grote hulp. Ik kan er echt alles in kwijt en ben sindsdien helder in mijn communicatie."

Student Bedrijfskunde:  24 jaar:

Allereerst zou ik jullie graag willen bedanken uit de grond van mijn hart, jullie werk is fantastisch en heeft mij zo enorm geholpen dat ik op dit moment gelukkig ben. Een mooier cadeau aan mezelf heb ik me niet kunnen geven! Ook heb ik me al vele malen bevoorrecht gevoeld om andere mensen te helpen in hun dyslexie worstelingen; door ze door te verwijzen naar jullie website, boek en of praktijk. 

Ik heb met name geleerd hoe mijn hersenen functioneren en hoe ik mijn gedachten kon vertalen zodat het begrijpelijk werd voor niet dyslectici (ofwel het huidige schoolsysteem). Daarnaast bleek ik ook flink last te hebben van passieve faalangst, eindelijk begreep ik waarom ik wél uren voor mijn studieboeken kon zitten (ik wilde heel erg graag) maar het niet voor elkaar krijg om ook maar één zin te lezen (zat een voor mij toen onbekende blokkade)."

Analiste, 35 jaar:

Ik heb mijn eigenheid weer terug, dat was ik jaren kwijt! Ik weet nu weer wie ik ben!"

ICT-specialist, 25 jaar:

Op school heb ik veel begeleiding gehad op mijn dyslexie. Ik ben de coaching gaan doen omdat er niet uitkwam wat er wel in zit en ik tegen het plafond zat. Een half jaar later heb ik een goede beoordeling gehad. Nu komt er eindelijk uit wat er in zit! Geleidelijk aan kan ik de dingen inzetten die ik in de coaching geleerd heb. Ik durf nu mijn mond open te doen en geniet van de HBO studie die ik sindsdien volg. Eerder durfde ik dat niet aan te gaan, maar nu wel."

Organisatie-adviseur, 56 jaar:

Ik denk regelmatig terug aan onze snelleessessie (mooi woord). Ik heb nu wel meer flair in het lezen van zakelijke teksten – meer vertrouwen dat ik de belangrijkste punten wel oppik. Je oefening was wat dat betreft overtuigend. Bij romans merk ik dat ik sneller lezen gewoon niet leuk vind. Ik heb tijd nodig om een kleurig en ‘levend’ beeld op te bouwen. Dan gebruik ik het dus niet, maar dat is ook OK."