Gertrudie Boersen (1964)

Gertrudie BoersenDyslexie als onderwerp heeft voor mij lange tijd aan de zijlijn gestaan, zelfs toen ik meehielp het boek "Slimmer dan je baas" te schrijven. Ik was wel betrokken bij het proces van Sjan, maar dat proces ging niet over mij. Door dat boek is wel het idee ontstaan om samen met Sjan de workshops "Faalangst bij dyslexie" te geven. 'Faalangst' is voor mij een vertrouwd thema. Een thema dat ik zelf aan den lijve heb ervaren. Daarin heb ik veel geleerd en heb ik mensen iets te bieden. Ik werk binnen Dynamika dan ook veel met klanten en hun vragen over faalangst, uitstelgedrag, onzekerheid en de eigen identiteit. Toen ik in de zomer van 2011 ontdekte dat dyslexie als een rode draad door mijn en mijn moeders familie loopt, veranderde dat mijn houding naar dyslexie. Dyslexie kwam nu wel heel dichtbij en dat gegeven was in ene heel belangrijk voor mij. Zo zie je maar dat de familieband veel impact heeft. Dat hielp heel erg bij het schrijven van ons tweede boek "Dyslexie: stoornis of intelligentie".

Opleidingen

De belangrijkste opleidingen die ik heb gedaan, zijn:

  • Inner Child Therapy bij Indra Torsten Preis te Wilrijk, België

  • Opleiding Stemexpressie bij Marius Engelbrecht in Den Haag

  • Opleiding als familie- en organisatieopsteller bij Indra Torsten Preis te Wilrijk, België

  • Leergang "Sturen van veranderingen in organisaties" bij het SIOO te Utrecht

  • Opleiding tot energetisch therapeut (1 jaar) en opleiding tot trainer en coach aan de 3-jarige opleiding Persoonlijk Werk bij het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie te Rossum

  • Financieel Management bij de HES te Amsterdam

  • HBO-Ergotherapie bij de HVA te Weesp/Amsterdam

Werkgeschiedenis

Ik heb ervaring als loopbaanadviseur, arbeidsbemiddelaar, coach en ergotherapeut in zowel de gezondheidszorg, welzijnssector als zakelijke dienstverlening.

In 1999 ben ik als zelfstandig ondernemer gaan werken, eerst als interim-manager in vooral de gezondheidszorg, later als trainer en coach en systeemopsteller in onze eigen praktijk.

Naast mijn werk heb ik een passie voor beeldhouwen en muziek.

De Essentie

Ik hou ervan te ontdekken wat onder de oppervlakte beweegt en aan het licht wil komen. Dat wat verborgen is, dat wat je moeilijk vindt om onder ogen te zien, wil toch vaak gezien worden. Dat is ook nodig omdat het je vaak belemmert in je leven of je werk, omdat het zo voelbaar is en pijnlijk is en je verder wilt groeien. Al lijkt pijn groei vaak in de weg te staan, mijn ervaring is ook dat door de pijn te durven zien, je als mens groeit en de liefde weer kan stromen. 
De essentie vinden van problemen, van mensen en ook van organisaties, is een proces dat mij telkens weer kan raken, verwonderen en inspireren. Vooral omdat de opluchting daarna zo groot is. 
Een belangrijke drijfveer voor mij is de bezieling te vinden in het werk en in je leven en het leven ten volle willen leven.