website element

Training 'Effectief werken met dyslexie'

Wil je:

 • beter uit je woorden komen in vergaderingen?
 • sneller leren lezen?
 • gemakkelijker een rapport of verslag schrijven? 
 • minder last hebben van stress?
 • van de rotzooi af op je bureau?
 • geen vreemde of afwijzende blikken meer van collega's of je leidinggevende omdat zij je niet begrijpen? 

Meld je dan aan voor deze training! 

Inhoud van de training:

Resultaten:

Aan het einde van de training:

 • lees je minimaal 2x sneller dan voorheen;
 • kun je beter communiceren en jezelf beter presenteren, zodanig dat collega's je direct begrijpen;
 • heb je handvatten om het werk of de studie beter te organiseren;
 • onthoudt en reproduceert je meer en sneller informatie dan voorheen;
 • kun je het schrijfwerk beter ordenen en gemakkelijker uitvoeren;
 • ken je de ins en outs van het mind-mappen;
 • ervaar je dyslexie niet langer als een obstakel;
 • ken je jouw specifieke kwaliteiten als dyslecticus en weet je hoe je deze gericht in jouw  werk en/of studie in kunt zetten;
 • kun je het werk en/of de studie met meer zelfvertrouwen uitvoeren;
 • kun je je beter concentreren.

Zij hebben het ook gedaan!

98% tevredenheid in onze trainingen is het resultaat dat wij behalen en daar zijn we best trots op. Luister naar de verhalen van Lely, Robin en Duco en hoor wat het hen heeft opgeleverd:

Je kunt deze podcasts luisteren door op het ► icoon te klikken. 

Praktische informatie:

De training bestaat uit: 

 • een intakegesprek van 1,5 uur
 • de training van 4 hele dagen van 9.00 tot 17.30 uur
 • een terugkomgesprek van 1,5 uur na minimaal 1 maand

De training wordt gegeven in groepen van maximaal 4 personen en is inclusief lunch.

Meer info / aanmelden

Reacties van deelnemers, waaronder een mindmap na afloop:

Gemma, 56 jaar, effectenhandelaar:

Ik heb voor 't eerst geleerd vanuit plezier en ontspanning! Ik voel mij gehoord en begrepen en heb erg veel geleerd van Sjan, en niet alleen omdat ze ook veel van haar eigen leermomenten deelt. Ik ga naar huis met veel relevante tools waar ik direct mee aan de slag kan. Ik begrijp mijzelf nu beter, waarom ik complimenten nooit kon ontvangen en hoe ik dat nu wel kan doen. Het was erg fijn!"

James, 32 jaar, inspecteur:

Door de training kan ik nu meer werken vanuit rust en hoef ik niet meer die 300% na te streven. 80%, ofwel een 8, is ook goed. Ik weet nu zelf dat ik het kan, hoef de ander niet meer te overtuigen en mag de ruimte nemen, ook om te falen."

Lisanne, 38 jaar, beleidsmedewerker:

Ik vroeg mij wel af of zo'n training in 4 dagen wel effectief zou zijn en nu kan ik volmondig "Ja" daartegen zeggen. Het was een fijne training in een veilige omgeving. Ik heb veel geleerd van Sjan, maar ook van de andere deelnemers. Er was veel herkenning ondanks de vele onderlinge verschillen. Ik heb heel veel handvatten gekregen en dat is fijn."

Lex, 22 jaar, projectleider:

Ik weet nu hoe het in mijn hoofd werkt en dat is fijn. Nu ik zoveel tools heb en weet dat ik veel minder hard hoef te werken dan ik nu doe (nu 300%, straks minder dan 100%), verlies ik minder energie aan overige zaken die niet zo belangrijk zijn. Als ik de vier stappen volg in alles wat ik doe, dan komt de rest vanzelf."

Theo, ICT-specialist, 45 jaar:

Het is fijn om zo'n training in zo'n klein groepje te doen. Na een dag ken je elkaar al door en door en door de intimiteit die dan ontstaat heb ik heel veel over mijzelf geleerd. Ik heb direct na de training een white-board voor op mijn werkkamer gekocht en maak daar continu mindmaps op. Ik ben weer gaan studeren in een richting waarin ik al mijn talenten kwijt kan: Kunstmatige intelligentie. Ik heb er heel veel plezier in en ga mij ook in mijn werk veel meer richten op datgene wat ik echt leuk vindt. Ik ben veel meer ontspannen en geniet nu van wat ik doe!"

Mindmap-How-i-think

Merel, kunstenares, 38 jaar:

Ik heb altijd mind maps in woorden gezien en deed er daarom weinig mee. In de training leerde ik dat met iconen werken voor mij het snelste werkt om alle ideeën die ik uit het boek oppik, te noteren. Daarna kon ik ook heel gemakkelijk een gestructureerd verslag geven van wat ik heb gelezen. Lezen vind ik sowieso lastig. Het meest verbazende moment kwam voor mij toen Sjan tegen mij zei om naar de tekst te kijken alsof het een schilderij is. Ik kon het niet geloven: ineens was bijna de hele tekst op de pagina scherp en goed te lezen voor mij. De handvatten die Sjan geeft zijn heel persoonlijk en heel erg behulpzaam!"

Reactie op Facebook van Dana, 30 jaar:

Vorig jaar mei 4-daagse gevolgd bij Sjan Verhoeven. Het heeft mijn leven een stuk lichter en leuker gemaakt. Deze 4 dagen waren hartstikke leuk, leerzaam en ik kreeg veel handvaten om thuis mee verder te gaan. Wat een eye-opener om dyslexie als een gave te zien en daarmee juist met mijn dyslexie, mij nog krachtiger te voelen. Ik zou mijn dyslexie niet meer willen missen!"

Mirjam, bureau-manager, 35 jaar:

Had ik dit maar eerder geweten, dan was ik hier eerder naar toe gekomen. Hier vallen euro’s i.p.v. kwartjes! En dan heb ik alleen nog maar een intakegesprek gehad.”

Ben, communicatie-adviseur, 28 jaar:

Ik weet al heel lang dat ik dyslectisch ben, maar wat het precies is, dat is me nooit verteld. Wel dat ik een dromer ben en dat ik niet luister en onduidelijk ben als ik vertel wat ik vind of denk. Nu, na 4 dagen intensieve training bij Dynamika, weet ik hoe dat denkproces gaat, dat ik snel linken leg en in mijn hoofd al aan het werk ben zodra iemand mij een opdracht geeft. Daardoor raak ik ook snel afgeleid, maar nu kan ik mezelf corrigeren en bij de les houden. Ook weet ik nu waarom ik soms zo snel geraakt ben als ik kritiek krijg. Door dit inzicht ben ik minder snel uit balans en kan ik hier helderder op reageren. Het werkt echt, want door gewoon te doen wat ik in de training heb geleerd, sta ik anders in mijn werk, reageer ik anders en reageren mensen anders op mij. Dat is zo fijn."