Nieuws & media

Podcasts over mensen met dyslexie en andere conceptuele denkers

Sommige mensen vinden al die lappen tekst op onze websites maar niks. Daar hebben we nu wat voor: Podcasts! Luister bijvoorbeeld naar onderstaande podcast door op het "play'-icoon te klikken.

Luister naar interviews met Sjan Verhoeven of naar de podcasts waarin Sjan Verhoeven zelf mensen met dyslexie, ADHD, ADD, autisme, dyscalculie en/of hoogbegaafdheid interviewt onder de titel "Wat is jouw verhaal?"

Elke week in het jaar 2018 publiceren we een nieuwe podcast. Speciaal voor jou en helemaal gratis!

Klik hier om naar ons eigen Soundcloud-kanaal te gaan en beluister ze daar. Of luister ze af via Twitter.

Voorspellingen voor het jaar 2018

KersthondVoor wie het leuk vind om alvast wat vooruit te kijken en gelooft in de uniekheid van elk jaar: 2018 wordt het jaar van de Hond in de Chinese dierenriem en begint op 16 februari a.s.

De Hond is trouw, loyaal, verdraagzaam en heeft een afkeer van ongerechtigheid en oneerlijkheid. Als iets ze niet zint, dan kunnen ze defensief en veeleisend worden.

Deze karaktertrek zorgt gelukkig ook voor de waakzaamheid die nu broodnodig is.

Het Jaar van de Hond is een jaar waarin idealen richtinggevend zijn en meer samenwerking ons vooruithelpt. Dat zorgt niet alleen voor meer harmonie, maar ook voor extra inkomsten. In alles komt de mens weer meer centraal te staan.

Bron: catharinaweb.nl  

Street of Genes - Diversiteit in Italie

dyslexia-italy-lecture-2017

Ook in november 2017 heeft Sjan Verhoeven weer een lezing gegeven op de Internationale Conferentie over dyslexie in Modena. De conferentie werd weer georganiseerd door Vittorio Melotti, een enthousiaste dyslecticus die buiten de bestaande kaders om zijn eigen dingen doet en daarmee veel durf toont. Dat is ook te zien aan de diversiteit aan sprekers op deze dagen van 'Street of Genes', zoals de organisatie van Vittorio genoemd is.

Dyslexie in Beeld - Kunstproject in Rotterdam

Dyslexie-in-beeld-projectWil jij ook graag iets doen aan alle negativiteit rond om dyslexie? Dyslexie is vaak negatief in het nieuws. Dit zorgt voor veel onbegrip en ongeloof over dyslexie. Veel mensen weten niet wat dyslexie is en vinden het hierdoor moeilijk om je te begrijpen of je te ondersteunen.

Dyslexiecentrum Rotterdam heeft rondom deze thematiek een leuk project bedacht waar jij aan mee kan doen. 

Meedoen?

Lijkt jou het leuk om een kunstwerk te maken en mee te doen aan deze tentoonstelling? Neem dan contact op met: Jana Hoogstraten en mail naar j.hoogstraten@dyslexiecentrumrotterdam.nl

Meer informatie over dit project? Klik hier. 

Sjan is geridderd voor haar werk met volwassenen met dyslexie

Sjan-awarded-knight-2017Tijdens de lintjesregen van 2017 is Sjan Verhoeven benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg deze onderscheiding uit handen van Burgermeester Eberhard van der Laan voor haar onvermoeibare kracht in het willen bereiken en helpen van volwassenen met dyslexie. "Aan uw daadkracht ontleent de doelgroep heel veel steun. Het geeft hen zelfvertrouwen en praktische handvatten. Misschien nog wel belangrijker: u helpt daarmee het emancipatieproces van mensen met dyslexie op gang te krijgen zodat dyslexie niet langer als een stoornis wordt aangemerkt", aldus van der Laan. Sjans innovatieve werk als trainer en coach, haar vrijwilligerswerk bij de Vereniging Impuls & Woordblind en Het Amsterdams Lyceum, het schrijven van twee boeken over dyslexie, het organiseren van expertmeetings en het houden van lezingen in binnen- en buitenland hebben tot deze onderscheiding geleid. (Op de foto staat Sjan in het rood - foto gemaakt door Jitske Schols.)

Door de website meer rust en begrip

praktijkveerhaalOp 15 juni werd dit bericht op onze Facebook pagina geplaatst:

"Ik wil graag mijn waardering uiten voor jullie geweldige werk.
Sinds 3 weken ben ik er, dank zij deze site, achter gekomen dat ik dyslexie heb. Ik ben nu 60 jaar en heb mijn hele leven geworsteld met de verschillen die mijn manier van denken met zich mee brengt. Nooit begrepen. Het verhaal van mijn leven te lezen en te zien in de brochure en de filmpjes van Sjan waren een echte openbaring en heeft me begrip en rust gegeven.
Dank jullie wel. Hartelijke groet, Chiel"

Nieuwe website voor ALLE conceptuele denkers


Dyslexie-conceptueel-denken.jpgVoor alle conceptuele denkers, met of zonder label, hebben wij een nieuwe website: www.geniaaloprechts.nl. Een website vol informatie, filmpjes en een nieuw trainings- en coachaanbod. Dus of je nu ADHD, ADD, dyscalculie, autisme heeft of hoogbegaafd bent of gewoon een conceptueel denker zonder label, dan is deze website speciaal voor jou gemaakt. 

Nieuw record snellezen: 3460 woorden per minuut!

Einstein-fiets-dyslexie-mindmappen-stift-plaatjeAl na 1,5 uur oefenen tijdens een coachgesprek "Effectief werken met dyslexie" heeft een 54-jarige directeur van een intermationaal bedrijf ons laatste record snellezen gebroken. Zijn beginsnelheid was 288 woorden per minuut. Dit is de gemiddelde leessnelheid. Zijn eindsnelheid ligt nu op 3460 woorden per minuut. Dat is 13 keer zo snel. Hij kon van de gelezen tekst 4 keer zoveel navertellen als in het begin. Zo zie je maar dat ook als je al wat ouder bent, de hersenen nog heel flexibel zijn.

Engels boek nu ook in Kindle editon!

De vertaling van ons tweede boek "Dyslexie: stoornis of intelligentie!" is nu verkrijgbaar bij Amazon! Het boek heeft een nieuwe titel gekregen: "Move Forward with Dyslexia!
Dismiss the label, dissolve fear of failure, discover your intelligence, deserve success."

Sinds eind maart 2016 is het boek nu ook als E-book verkrijgbaar in de Kindle edition van Amazon! Hier zijn we heel trots op.