website element

Boek: "Dyslexie: stoornis of intelligentie

Faalangst en prestatiedrang omzetten in succes

Auteurs:Sjan Verhoeven en Gertrudie Boersen
Uitgever: Garant, 2012
ISBN-nr.:978-90-8575-049-9
Pagina's:405
Winkelprijs:€ 37,90

 

Dit is een gemakkelijk te lezen zelfhulpboek voor (jong)volwassen dyslectici, maar ook heel handig voor ouders en andere opvoeders. Lees en herken veel over hoe het dyslectische brein werkt en hoe je in je werk of studie effectiever kunt handelen door praktische oefeningen die passen bij jouw eigen manier van denken!

Het boek is in elke boekhandel te bestellen, ook online. Bestel het hier!

Inhoud van het boek

"Dyslexie: stoornis of intelligentie" is geschreven voor en over volwassenen met dyslexie. De auteurs nemen stelling tegen de overtuiging dat dyslexie een stoornis is. Dyslexie komt in belangrijke mate voort uit een andere manier van denken, die in dit boek het conceptuele denken wordt genoemd. Het is die manier van denken die de basis vormt tot het hebben van succes en tot het ontwikkelen van een eigen manier van werken in de studie of op het werk. In die eigen manier van werken is het mogelijk om sneller te lezen, beter te schrijven, duidelijker te communiceren en een brug te leggen tussen conceptuele denkers en lijndenkers.

Het boek geeft de lezer inzicht in wat dyslexie is, wat de oorzaken van faalangst in de vorm van prestatiedrang of uitstelgedrag zijn, en hoe deze twee fenomenen hand in hand gaan. Wanneer de faalangst vermindert, hebben dyslectici ook minder last van hun dyslexie. Door anders naar dyslexie te kijken, zullen dyslectici hun dyslexie beter kunnen accepteren en een positiever zelfbeeld kunnen opbouwen. Een positief zelfbeeld geeft ruimte en vrijheid in het leven en is een goed fundament voor het hebben van succes.

Hoofdstukken

  1. Inleiding
  2. Dyslexie: definities en aanpak
  3. De werking van het dyslectisch brein
  4. Het conceptuele denken
  5. Faalangst bij dyslectici
  6. Het verminderen van faalangst en prestatiedrang bij dyslectici
  7. In balans komen
  8. Een eigen manier van werken
  9. Het geheim van succes
  10. Tot slot

Wil je een kijkje nemen in het boek, klik dan hier.

Meeleesversie

Het boek is voorzien van een primeur in de boeken die over dyslexie gaan. Het volledige boek is namelijk ook beschikbaar als pdf-file met OCR-bewerking via de website van uitgeverij Garant. Op deze website kun je inloggen met de downloadcode die je in het door jouw gekochte boek vindt. Deze pdf-file is vervolgens te openen met behulp van diverse ICT-hulpmiddelen zodat je het boek ook op je computer of I-Pad kunt lezen én beluisteren. Enkele voorbeelden hiervan zijn de programma’s: Kurzweil, ClaroRead, Sprint en Voicebook Reader.

Als je deze pdf-file wilt downloaden, moet je het boek kopen.

De downloadcode vind je voor in het boek.

Recensies

Er zijn verschillende recensies over het boek verschenen in:

Lezers over ons tweede boek

Een e-mail van een moeder:

Beste Sjan en Gertrudie, ik heb geen vraag. Ik wilde jullie eigenlijk even bedanken voor jullie boek 'Dyslexie, stoornis of intellegentie!'. Bij bijna elke pagina denk ik 'ja, ja, ja!'. Mijn dochter heeft dyslexie en het is zó herkenbaar en zó fijn om te lezen. Ik hoop echt dat we haar dankzij zit boek weer een beetje beter kunnen helpen. Dus: dankjewel! Vriendelijke groet.

Veiligheidscoördinator, 38 jaar:

Voor mij als dyslecticus een feest van herkenning! Dit boek heeft mij meer begrip voor zowel mijzelf als voor de niet-dyslectische ander gegeven."

Een moeder, 46 jaar:

De meeste boeken over dyslexie zijn onleesbaar en zwaar. Dit boek is makkelijk leesbaar, analytisch, maar ook praktisch toepasbaar en vooral heel positief. Het is oplossingsgericht en geeft veel handvatten om mijn dyslectische zoon te helpen."

Anoniem op internet:

Wow, dit boek had ik graag jaren eerder willen lezen!"

Zelfstandig onderneemster, 66 jaar:

Dit boek heeft mij van kop tot teen door elkaar geschud. Na het lezen voelde ik dat mijn gedachten kalmeerden. Als ik dit boek 40 jaar eerder had gelezen, had ik mijn werk met veel minder energieverspilling kunnen doen."

Student, 23 jaar:

Dit is de enige niet stoffige boek over dyslexie."

Onderwijzeres, 54 jaar:

Ik heb genoten van jullie boek. Helder, duidelijk en inspirerend. Een must voor iedere pedagoog en onderwijzer."

Ondernemer en directeur, 46 jaar, uit een e-mail:

Hoi Gertrudie en Sjan, bedankt voor dit mooie boek. Ik heb er gisteravond in gelezen en ik sta versteld. Allemaal heel herkenbaar en ook veel handvatten voor onze dochter om op haar school de discussie beter aan te gaan. Mijn complimenten!"

Werkzoekende, 47 jaar:

Mijn hele leven staat in dit boek beschreven! Ik herken alles! Ik ondervind er erg veel steun aan om dit boek te lezen."

Jongerenwerker, 21 jaar:

 Eindelijk heeft iemand op papier gezet waar ik dagelijks tegenaan loop. Ik heb het in een keer uitgelezen. Dit boek gaat over de kern van dyslexie. Ik herken alles erin. Hier kan ik verder mee."