Dyslexie als Kans!

Dyslexie-als-kansEindelijk is het vertaald: het baanbrekende boek van Eide en Eide dat in hetzelfde jaar is uitgekomen als ons tweede boek "Dyslexie: stoornis of intelligentie!" en eenzelfde visie op dyslexie presenteert! Mooi is dat hoe synergie werkt.

Onder de titel "Dyslexie als kans" heeft de HOI Foundation dit boek laten vertalen, een boek dat is geschreven door twee neurowetenschappers die jarenlang onderzoek hebben gedaan naar dyslexie. Ze laten zien hoe dyslecten cognitieve eigenschappen hebben die juist vele kansen kunnen bieden. Hoe de hersenen simpelweg anders zijn gestructureerd waardoor dyslectici niet alleen het geschreven woord anders waarnemen, maar ook een heel ander ruimtelijk inzicht hebben, bijzondere verbanden kunnen leggen die anderen missen, de wereld in verhalen kunnen begrijpen én supercreatief zijn. De auteurs beschrijven tevens welke beroepen passen bij dyslectici en hoe je duidelijk krijgt wat precies je sterke punten zijn. De leesoefeningen in het boek vinden wij wat mager en passen niet zo bij het andere denken dat ook zij beschrijven, maar daarvoor raden wij dan toch ons eigen boek aan. Dat is evenwel geen reden om het boek niet te kopen, want het is met alle informatie een mooie aanvulling op wat wij van Dynamika over dyslexie vertellen. Kopen dus!


Het boek is bijvoorbeeld bij Bol.com te koop, maar wanneer je het bij de HOI Foundation zelf besteld, steun je ook hun goede activiteiten!

Klik hier voor meer informatie over het boek en bestel het hier

« terug naar overzicht