Krijg meer grip op je studie!

Lezing-Dyslexie-veel-mogelijkheden-kleinHeb jij - net als veel andere dyslectische studenten - moeite met de leerstof op tijd in je hoofd te stampen, je scriptie op tijd in te leveren of een duidelijke presentatie te geven? Stel je het schrijven van een werkstuk ook uit tot het laatste moment? Blokkeer je vaak als je een examen hebt, terwijl je het wel goed geleerd hebt? Sjan legt in dit filmpje uit hoe dat komt.

 

Veel dyslectische studenten lopen vast in hun opleiding ondanks het feit dat ze intelligent genoeg zijn om die opleiding af te kunnen maken. Sterker nog, het komt nog steeds voor dat veel dyslectische leerlingen of studenten op een opleiding zitten die veel te gemakkelijk voor hen is en zich daardoor vervelen.

Vastlopen kan op verschillende manieren:

  • blijven zitten of onvoldoende punten halen in je propedeuse; 
  • veel moeite hebben met examens maken of presentaties geven;
  • slechte verslagen schrijven en daarom onvoldoendes halen;
  • op je zoveelste studie een aantal vakken niet halen terwijl je weet dat je het wel kan;
  • met je studie stoppen omdat het niet lukt;
  • van school gestuurd worden omdat je niet aan de verwachtingen voldoet.

Herken je dit? 

Doe mee met de vier-daagse training "Effectief studeren" van dinsdag 1 t/m vrijdag 4 augustus 2017! Deze is voor alle studenten met dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, autisme of hoogbegaafdheid die vastlopen in hun studie.

Het maakt niet uit of je MBO, HBO of universiteit doet. Ook leerlingen in de laatste klassen van de HAVO of het VWO zijn welkom voor deze training. Het levert je veel studiewinst op!
Vind meer informatie als je hier klikt. Desgewenst kun je andere studenten spreken die de training ook hebben gedaan.